ГоловнаЕкономікаДержава

Депутати готують нові пільги бізнесменам

Рада хоче звільнити від податку на прибуток нові інвестпроекти.

Депутати готують нові пільги бізнесменам
Фото: www.kreditblog.ru

Верховна Рада пропонує встановити нульову ставку податку на прибуток протягом 2013-2017 років для тих, хто реалізує інвестиційні проекти в пріоритетних галузях. За такий законопроект №11028 сьогодні проголосували в першому читанні 264 депутати за необхідних 226.

У документі також сказано, що ставка податку на прибуток для таких підприємств з 2018-го по 2022 рік становитиме лише 8%. При цьому кошти, які потрібно буде сплатити як податок на прибуток, акумулюватимуть на спецрахунку підприємства в Державній казначейської службі і спрямовуватимуть на збільшення обсягів виробництва, оновлення матеріально-технічної бази та впровадження новітніх технологій, а також на виплату залучених на ці цілі кредитів.

Одночасно депутати ухвалили в першому читанні законопроект №11027, яким пропонують звільнити до 2018 року інвесторів від сплати ввізного мита під час імпорту необхідних для реалізації проектів обладнання та комплектуючих.

Нардепи також ухвалили в першому читанні проект №11026, у якому сказано, який інвестпроект підпадає під усі ці пільги. Згідно з документом, "Інвестпроектом пріоритетної галузі економіки" вважається проект, загальна кошторисна вартість якого перевищує суму, еквівалентну 3 млн євро для суб'єктів великого підприємництва, 1 млн євро - середнього, 0,5 млн євро - малого.

Кількість створених нових робочих місць на таких проектах повинна перевищувати 150 для суб'єктів великого підприємництва, 50 - середнього, 25 - малого. Середня зарплата працівників повинна не менш ніж у 2,5 разу перевищувати розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Нагадаємо, згідно з чинним Податковим кодексом, ставка податку на прибуток підприємств з 2012 року становить 21%, з 2013 року - 19%, а з 2014 року - 16%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram