ГоловнаЕкономікаБізнес

З Києва до Москви літатиме нова авіакомпанія

Рейси виконуватимуться в аеропорт "Жуляни".

З Києва до Москви літатиме нова авіакомпанія
Фото: Макс Левин

На польоти за маршрутом Київ-Москва виходить нова авіакомпанія - "Ютейр-Україна" отримала відповідний дозвіл Державіаслужби України.

Про це пише "Коммерсант-Украина".

"Ми стали новим призначеним перевізником на цьому напрямку. Дозвіл було видано близько двох тижнів тому", - розповів співголова наглядової ради авіакомпанії Карен Антонов. Авіакомпанія буде виконувати рейси сім разів на тиждень між аеропортами "Жуляни" і "Внуково".

Зараз між Києвом і Москвою відбувається 98 авіарейсів на тиждень. З боку України 35 рейсів виконує "АероСвіт" і 14 рейсів - МАУ. З російського боку "Аерофлот" і "Трансаеро" здійснюють по 21 рейс на тиждень і ще сім рейсів у S7 ("Сибір").

Однак наприкінці червня Україна і Росія домовилися збільшити кількість рейсів. З 1 липня кожна сторона отримала право збільшити число рейсів з нинішніх 49 до 56 на тиждень. Цю додаткову квоту і отримала "Ютейр-Україна".

У Росії нового перевізника ще не призначили. Однак заявки подали вісім авіакомпаній: "Ютейр" (материнська компанія українського перевізника), "Владивосток-Авіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Ямал", "Глобус", "Уральські авіалінії", "Донавіа" і "Росія".

Нагадаємо, пасажирські авіаперевезення в Україні за підсумками першого півріччя зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року на 10,6% до 3,464 млн осіб. Пасажирські перевезення в країні виконують 29 українських авіакомпаній. Крім того, в Україну виконують регулярні польоти 52 перевізники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram