ГоловнаЕкономікаБізнес

Microsoft уперше закінчила квартал зі збитками

Це наслідок невдалої інвестиції в інтернет-рекламника.

Microsoft уперше закінчила квартал зі збитками
Фото: EPA/UPG

Компанія Microsoft закінчила четвертий квартал 2011-го фінансового року, що завершився в червні, зі збитком $492 млн. Як повідомляє BBC News, компанія вперше зазнала квартального збитку з моменту виходу на біржу 1986 року.

Загальний операційний прибуток Microsoft за звітний період становив $6,9 млрд, а операційні витрати - приблизно $7,5 млрд. Виторг компанії, повідомляє The Wall Street Journal, становив $18,06 млрд, що на 4% перевищило показники попереднього періоду.

Підсумкові втрати Microsoft пояснюються списанням збитків від невдалих інвестицій у фірму aQuantive з інтернет-реклами, які оцінюють у $6,2 млрд. Про заплановане вирахування цієї суми з прибутків четвертого кварталу Microsoft оголосила 2 липня.

Як зазначає BBC News, загалом показники Microsoft дещо перевищили очікування інвесторів, і відразу після публікації фінансового звіту акції компанії подорожчали на 1,6%.

Microsoft придбала aQuantive 2007 року приблизно за $6 млрд, і це придбання стало одним із наймасштабніших за всю історію компанії. За допомогою операції керівники Microsoft сподівалися покращити позиції на ринку інтернет-реклами, потіснивши Google, однак у підсумку придбання не виправдало очікувань.

Нагадаємо, в жовтні Microsoft почне продавати нову версію операційної системи Windows.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram