ГоловнаЕкономікаДержава

Експерт розповів про перспективи України у разі нової кризи

Думки Нуріеля Рубіні, який пророкував "ідеальний шторм" 2013 року, засновані на реалістичних передумовах.

Криза 2008 року показала, що Україна дуже чутлива до світової рецесії через свою експортну орієнтацію. Через це вона може серйозно постраждати у разі нової кризи, яку професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні очікує 2013 року.

Таку думку в коментарі LB.ua висловив Станіслав Зеленецький, аналітик ІГ "АРТ Капітал", на думку якого прогнози Рубіні засновані на досить реалістичних передумовах.

"Якщо врахувати об'єктивну необхідність девальвації гривні, яка досі не відбулася, темпи падіння економіки можуть бути одними з найбільших в Європі", - підкреслив експерт.

"Однак, незважаючи на те, що монетарні заходи стимулювання економіки обмежені, вони, все таки, як і раніше є, і це, на мій погляд, може допомогти не допустити ще гіршого сценарію, ніж був 2008 року", - водночас додав він.

Нагадаємо, Рубіні вважає, що фінансові проблеми 2013 року виявляться більш серйозними, ніж 2008 року. На думку економіста, це буде "ідеальний шторм" для всієї світової економіки: коштів для пом'якшення економічних шоків практично не залишиться, а спад відбудеться в усіх ключових регіонах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram