ГоловнаЕкономікаДержава

"Регіонали" запропонували "українізувати" віскі та ром

Депутати хочуть збити ціну на відповідні напої.

"Регіонали" запропонували "українізувати" віскі та ром

Народний депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук зареєстрував у парламенті в п'ятницю, 8 червня, законопроект, покликаний створити умови для виробництва в країні віскі та рому.

Документом пропонується закріпити в законі "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" поняття віскі та рому, а також сировини для їх виробництва.

Передбачається, що виробляти віскі та ром на території України за ліцензією зможуть суб'єкти господарювання - юридичні особи.

Як зазначає депутат у пояснювальній записці, статдані за 2010-2012 роки свідчать про збільшення обсягів ввезення в Україну віскі та рому.

"Виробництво вищевказаної продукції на території України дозволить знизити витрати, пов'язані з імпортом аналогічних товарів з-за кордону, що створить підстави для встановлення доступних цін на віскі та ром для українських споживачів, а також для їх експорту", - наголошується в пояснювальній записці.

За розрахунками депутата, у разі ухвалення цього закону, загальний розмір надходжень до держбюджету від сплати акцизного податку становитиме 92,5 млн. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram