ГоловнаЕкономікаБізнес

В аеропорту Одеси почалося будівництво нового терміналу

Вартість будівництва оцінюють з різницею в $ 15 млн.

В аеропорту Одеси почалося будівництво нового терміналу
Фото: obozrevatel.com

У міжнародному аеропорту "Одеса" в п'ятницю почалося будівництво нового терміналу.

Генеральним підрядником будівництва обрано одеську компанію "Проджекті-Ка".

Проект терміналу розробила іспанська компанія Ineco і державний науково-дослідний інститут цивільної авіації "Украеропроект" (Київ).

За повідомленням прес-служби аеропорту, вартість будівництва терміналу становитиме $ 45-60 млн залежно від вартості та якості устаткування і з урахуванням облаштування прилеглої інфраструктури.

Площа нового аеровокзального комплексу становитиме 26,5 тис. кв. м, пропускна спроможність збільшиться з 400 до 1000 пасажирів на годину. Таким чином аеропорт зможе обслуговувати близько 2 млн пасажирів на рік.

За даними прес-служби аеропорту, термінал планують завершити в грудні 2013 року.

30 червня 2010 року містобудівна рада при управлінні архітектури та містобудування Одеської міської ради схвалила реконструкцію аеропорту "Одеса".

1-ша черга реконструкції передбачає будівництво злітної смуги та двоповерхового пасажирського терміналу на 1 тис. пасажирів на годину. Завершити першу чергу планують до 2013 року.

2-га черга передбачає зведення готелю на 150 місць, бізнес-центру, виставкового комплексу, 5-рівневого паркінгу тощо. Її планують завершити до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram