ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова розповіла про перевірку на ТВі

Податківці не змогли відмовити міліції.

Податкова розповіла про перевірку на ТВі
Фото: sannews.com.ua

Державна податкова служба в Києві заявляє, що перевірку телеканалу ТВі проводили згідно з постановою міліції.

Відповідно до повідомлення відомства, підставою для перевірки каналу стала постанова слідчого слідчого відділу Печерського районного управління ГУ МВС України в Києві, винесене у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури.

У підсумку податківці встановили, що "телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угруповання на суму понад 2,2 млн грн". Станом на 26 квітня триває оформлення результатів перевірки.

За даними столичної податкової, "п'ятеро підприємців, які працюють у "Телекомпанії "Телерадіосвіт" (ТВі), сформували валові витрати суспільству шляхом здійснення операцій із надання послуг з обробки інформаційного матеріалу, консультаційних послуг із питань комерційної діяльності, консультаційних послуг щодо створення відеоархіву, послуг із використання матеріалів і фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн 494 тис. грн".

У межах компетенції податківці встановили місце перебування цих людей, від яких отримали пояснення.

Ми вважаємо, що ця перевірка - до певної міри зловживання владою

— Микола Княжицький, директор телеканалу ТВі

Як ідеться в релізі відомства, "зазначені фізичні особи-підприємці пояснили, що працюють або працювали на ТРК "Телерадіосвіт" і, відповідно до своїх службових обов'язків, від імені ФОП (фізична особа-підприємець) надавали ці послуги. Крім того, один із підприємців , згідно з його поясненням, зареєструвався ФОП на прохання службових осіб телеканалу".

У столичній податковій зазначають: Податковим кодексом визначено, що однією з підстав для проведення перевірки є отримана податковим органом постанова слідчого, винесена відповідно до закону щодо кримінальних справ, які перебувають в їх провадженні.

Податківці наголошують, що отримана постанова була обов'язковою до виконання, а ухилення слідчого від її виконання тягне за собою відповідальність згідно із законом.

Таким чином, Державна податкова служба не могла нехтувати законними вимогами слідчого і діяла в межах та у спосіб, визначених законодавством України, наголошують столичні податківці.

Водночас, за твердженнями податкової служби Києва, "невідомі особи здійснюють тиск і погрози працівникам органів ДПС у м. Києві, спрямовані на блокування супроводу перевірки".

Нагадаємо, в ТВі вважають, що перевірка податкової може бути пов'язана з фільмом про Лук'янівське СІЗО. Мається на увазі стрічка журналіста каналу Костянтина Усова, в якій показано побут в'язнів СІЗО, порушення їхніх прав і зловживання наглядачів та інших службовців установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram