ГоловнаЕкономікаДержава

Польща назвала умову для добудови "Одеса-Броди"

Для нафтопроводу потрібна нафта.

Польща назвала умову для добудови "Одеса-Броди"
Фото: nadzor-info.ru

Польща вважає перспективним проект продовження нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька, який є частиною Євроазіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК), за умови гарантій його заповнення.

Про це заявив голова правління підприємства з експлуатації нафтопроводів "Дружба" в Польщі PERN Przyjazn Марчин Москалевич.

"Без сумніву, підґрунтям реалізації цього міжнародного проекту повинні бути міжурядові угоди, а також угоди між постачальниками і споживачами нафти, для яких цей трубопровід мають побудувати", - зазначив він.

Успіх реалізації проекту він узалежнює від гарантій

постачань азербайджанської нафти в обсязі 10 млн тонн на рік.

"На жаль, незважаючи на запевнення азербайджанської сторони, поки не підписано жодної угоди на постачання таких обсягів нафти", - констатував керівник польської компанії.

Прикладом того, що в Польщі зацікавлені цим проектом, голова правління PERN Przyjazn назвав факт участі польської сторони у збільшенні на понад $1,8 млн статутного капіталу підприємства "Сарматія", створеного спеціально для реалізації ЄАНТК.

"Якби проект ЄАНТК не був важливим для PERN Przyjazn, то компанія не зважилася б збільшити статутний капітал "Сарматії", - наголосив Москалевич.

Ідея створити ЄАНТК на базі українського нафтопроводу "Одеса-Броди" з його добудовою до Плоцька виникла в середині 1990-х років.

Реалізація проекту дозволить постачати каспійську нафту в країни Західної та Центральної Європи.

Нагадаємо,

Азербайджан зацікавлений у продовженні нафтопроводу "Одеса-Броди" до Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram