ГоловнаКультура

7-й кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест оголосив програму

Фестиваль цього року пройде онлайн.

7-й кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест оголосив програму
Фото: Чилдрен кинофест

Фестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест, який цього року відбудеться усьоме, пройде онлайн з 29 травня по 7 червня.

Як повідомляють організатори, до конкурсної програми увійшли сім фільмів для глядачів віком від 4 років, відібраних на європейських кінофестивалях. Переможця фестивалю визначає його аудиторія.

Україну в конкурсній програмі фестивалю представляє фантастична пригодницька стрічка "Фокстер & Макс" Анатолія Матешка.

Крім того, в програмі - роуд-муві "Лос Бандо" (Норвегія), яке претендувало на отримання "Кришталевого ведмедя" за найкращий художній фільм для підлітків на Берлінському кінофестивалі; анімація "Сіпсік - лялька-друг" (Естонія) і "Гол!" (Великобританія); фентезі "Тім Талер, або Проданий сміх" (Німеччина), сімейний фільм "Мій друг містер Персіваль" (Австралія) і драма "Салон краси Ромі" (Нідерланди-Німеччина).

Спеціальною подією до Дня захисту дітей (1 червня) стане онлайн-прем'єра переможця Чілдрен кінофесту минулого року - анімаційного фентезі "Вкрадена принцеса" Олега Маламужа.

Ретроспективним показом фестивалю стане добірка фільмів Жоржа Мельєса - одного із засновників світового кінематографа.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. За традицією, переможців визначать журі українських кінематографістів - продюсерка і директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж.

Глядачам показу дитячих короткометражних фільмів також запропонують проголосувати онлайн і вибрати переможця в номінації "Приз глядацьких симпатій" - автори найкращого фільму в цій категорії отримають 10 тисяч гривень. Фіналістів оголосять 19 травня.

Почесним послом фестивалю в 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк.

VII Чілдрен Кінофест відбудеться онлайн з 29 травня по 7 червня 2020 на сайті www.childrenkinofest.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram