ГоловнаКультура

Зеленський призначив свою дружину членом ради з розвитку Мистецького арсеналу

Також до її складу увійшов нардеп від "Слуги народу".

Зеленський призначив свою дружину членом ради з розвитку Мистецького арсеналу
Елена Зеленская
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський затвердив свою дружину Олену Зеленську в складі Ради з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал". Про це йдеться в Указі президента від 13 січня 2020 року №3.

Цим документом затверджено повний склад ради, а ст. 1 указу президента від 21 грудня 2016 року №566 "Питання ради з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал" визнається недійсною.

Усього до ради увійшли 16 осіб, її головою призначено міністра культури Володимира Бородянського

Також у її складі, крім Зеленської, заступниця гендиректора Національного художнього музею України Ольга Балашова, керівник державного управління справами Сергій Борзов, урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца, виконавчий директор "Центру економічних стратегій" Гліб Вишлінський, журналіст і культуролог Вадим Карп'як, філософ і письменник Вахтанг Кебуладзе, віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, нардеп і радник президента України Гео Лерос, експерт з музейної справи Зеновій Мазурик, голова правління "Українського центру розвитку музейної справи" Владислав Піоро, гендиректорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта, вчений-економіст Олександр Пасхавер, директор "Одеського художнього музею" Олександр Ройтбурд і гендиректорка Національного музею мистецтв ім. Богдана і Варвари Ханенків Катерина Чуєва. 

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, національному культурно-мистецькому та музейному комплексу Мистецький арсенал на 30% урізали фінансування на 2020 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram