ГоловнаКультура

Російська актриса Галина Волчек померла

Художній керівник московського "Современніка" підтримувала анексію Криму Росією.

Російська актриса Галина Волчек померла
Галина Волчек
Фото: wikipedia.org

Російська актриса, режисер, народна артистка СРСР Галина Волчек померла в Москві на 87-році життя.

Про це повідомили в театрі "Современнік", художнім керівником якого вона була протягом 30 років.

"Галина Борисівна померла", - цитує повідомлення Російська служба Бі-бі-сі.

19 грудня Волчек виповнилося 86 років. Її творче життя пройшло в театрі "Современнік", який вона в 1956 році заснувала разом з Олегом Єфремовим, Лілією Толмачовою, Євгеном Євстигнєєвим, Ігорем Квашею та Олегом Табаковим.

З 1972 року Волчек була головним режисером "Современніка", з 1989 року - художнім керівником. Режисер поставив понад 30 вистав.

Вона також знялася в більш ніж 20 фільмах. Вона відома глядачам за ролями в таких картинах, як "Дон Кіхот" (1957 р, Маріторнес), "Бережись автомобіля" (1966 р, покупець магнітофона), "Король Лір" (1970 р, Регана), "Про Червону шапочку "(1977 р, Вовчиця), "Осінній марафон" (1977 р, Варвара Микитівна).

24 грудня в "Современніке" повідомили, що артистка госпіталізована в зв'язку з легеневим захворюванням. Її стан оцінювався як стабільний. Пізніше з'явилися повідомлення, що її стан різко погіршився.

Волчек народилася в 1933 році в Москві. Її батько Бер Волчек був відомим кінооператором - оператором-постановником фільму "Ленін у Жовтні", мати Віра Майміна - сценаристом.

У 2014 Галина Волчек була серед російських діячів культури, які виступили на підтримку дій президента Володимира Путіна РФ у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram