ГоловнаКультура

Співачка Тіна Кароль стала членом журі національного відбору на "Євробачення"

Перший учасник суддівської комісії - Андрій Данилко.

Співачка Тіна Кароль стала членом журі національного відбору на "Євробачення"
Фото: president.gov.ua

Співачка Тіна Кароль увійшла до складу журі національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення" в 2020 році. Про це повідомили в пресслужбі телеканалу UA:Перший.

Вона стала другим членом конкурсної комісії, перший і не змінний вже кілька років поспіль - Андрій Данилко. Решту представників журі оголосять пізніше.

"У лютому місце за суддівським столом займають народна артистка України Тіна Кароль", - відзначили в пресслужбі каналу.

Сама співачка, коментуючи нові обов'язки, повідомила, що рада стати частиною великої команди історичної події.

"Ми вибираємо тих, хто представлятиме країну, але не варто забувати, що потім артист в неї повертається. Завдання артиста - гідно виступити на конкурсі, а потім - стати справжньою зіркою своєї країни", - повідомила співачка.

Тіна Кароль в 2006 році сама була учасницею цього конкурсу, який тоді проходив в Афінах (Греція). Вона посіла сьоме місце.

Нагадаємо, що рік тому на національному відборі перемогла співачка Maruv, однак у частини українського суспільства це викликало обурення, оскільки співачка гастролює в країні-агресора.

Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей в Росії заради Євробачення, але висловила незгоду з низкою інших пунктів запропонованого їй контракту. Зокрема, НСТУ заборонило їй будь-яку імпровізацію на сцені і спілкування з журналістами без дозволу, а також зажадало передати права на пісню. У разі порушення будь-якого з пунктів співачці загрожував штраф 2 мільйони гривень. В результаті НСТУ і Maruv не змогли домовитися щодо контракту.

Групи Freedom Jazz і KAZKA, що зайняли друге і третє місце в нацвідборі, не захотіли міняти Maruv, в результаті Україна вирішила не брати участі в конкурсі 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram