ГоловнаКультура

Меморіальний центр "Бабин Яр" змінив Наглядову раду і команду проєкту

У команду прийшли письменниця Світлана Алексієвич, керівник UNIT.City Макс Яковер і режисер Ілля Хржановський.

Меморіальний центр "Бабин Яр" змінив Наглядову раду і команду проєкту
Фото: Babyn Yar Holocaust Memorial Center

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" змінив Наглядову раду й управлінську команду. Про це повідомляє пресцентр проєкту.

До Наглядової ради приєднається нобелівський лауреат з літератури Світлана Алексієвич. Виконавчу команду очолить керівник інноваційного парку UNIT.City Макс Яковер, а художнім керівником проєкту стане режисер Ілля Хржановський - режисер фільму "4" і мультимедійного проєкту "Дау".

Крім того, до команди приєднаються ще декілька фахівців з України та міжнародної спільноти, однак їхні імена поки що не розголошують.

До складу Наглядової ради Центру також входять: голова Натан Щаранський, його заступник Герман Хан, Ірина Бокова, Святослав Вакарчук, рабин Яків Дов Блайх, Александр Кваснєвський, Рональд Лаудер, Володимир Кличко, Джо Ліберман, Віктор Пінчук, Йошка Фішер і Михайло Фрідман.

Новообраний художній керівник Хржановський зазначив, що багато років займається колективною та індивідуальною травмою людини всередині тоталітарного режиму. У проєкті "Дау" це була травма тоталітарного радянського режиму, в проєкті "Бабин Яр" - травма нацизму.

Нагадаємо, у вересні цього року комісія визначила переможця архітектурного конкурсу на проєкт Меморіального центру Голокосту в Києві. Проєктом займеться австрійське архітектурне бюро Querkraft Architekten.

Згідно з проєктом, меморіальний центр побудують саме в тому місці, де сталися трагічні події в 1941-1943 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram