ГоловнаКультура

Із Львівського театру ім. Заньковецької звільняють головного режисера Федора Стригуна

Раніше Стригун заявляв про репресії з боку дирекції театру.

Із Львівського театру ім. Заньковецької звільняють головного режисера Федора Стригуна
Федор Стригун
Фото: Монологи над Ужем

З Львівського національного академічного драматичного театру ім. Марії Заньковецької звільняють головного режисера Федора Стригуна. Про це повідомляється на фейсбуці ужгородського театрального фестивалю "Монологи над Ужем".

Дирекція театру надіслала йому листа, в якому було написано, що контракт з ним не продовжуватимуть. Стригун працював у театрі Заньковецької 55 років.

«Федір Стригун сьогодні ввечері після закінчення вистави "Криза" заявив, що дирекція театру прислала йому "лист щастя", в якому повідомляє, що контракт з ним продовжено не буде», - йдеться у повідомленні.

Фото: Монологи над УжемФБ

Нагадаємо, раніше гендиректор і художній керівник театру Андрій Мацяк звільнив артиста Ярослава Киргача, який пропрацював там близько 20 років.

Сам актор переконаний, що єдина причина звільнення - це його громадянська і профспілкова діяльність. У тому числі й озвучені проблеми неефективного використання коштів театру і захист трудових прав колективу.

На захист актора став увесь творчий колектив театру ім. Заньковецької: люди виходили після виступів на сцену з плакатами і промовою на підтримку свого колеги.

У відповідь на цю акцію гендиректор театру Мацяк оголосив догану шістьом акторам. Щодо кожної людини в наказі уточнювалося, що артист «звернувся зі сцени у театральному костюмі і гримі до глядачів з особистими вимогами соціального характеру і вийшов за межі дорученої ролі у спектаклі».

В акціях на захист Киргача активно брав участь і Федір Стригун, який зі сцени театру заявляв, що дії дирекції він розцінює як репресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram