ГоловнаКультура

Мультфільм "Холодне серце 2" побив касовий світовий рекорд

Також він установив рекорд у Північній Америці.

Мультфільм "Холодне серце 2" побив касовий світовий рекорд
Холодное сердце 2
Фото: YouTube iVideos

Мультфільм "Холодне серце 2" за вихідні 23-24 листопада зібрав 127 млн доларів у Північній Америці і побив рекорд дебютного показу анімації, випущеної не в літній сезон.

Також він побив світовий рекорд, оскільки за межами США і Канади мультфільм виробництва Walt Disney Co. за два вихідні зібрав 350,2 мільйона доларів, що стало найвищим дебютним показником в історії анімаційних фільмів у світі, пише Market Watch.

Для прем'єри Disney обрав тиждень напередодні Дня подяки, що може забезпечити стрічці успіх і на другому тижні прокату, коли школярі на канікулах.

Прем'єра першої частини "Холодного серця" пройшла шість років тому, в День подяки, і зібрала 93 млн доларів за п'ять днів і ще 67 млн за триденні вихідні. Стрічка була в топі кінопрокату цілі десять тижнів і в результаті зібрала 1,27 млрд доларів.

На другому місці за касовістю в межах Північної Америки опинився заснований на реальних подіях фільм "Ford проти Ferrari", на третьому - "Прекрасний день по сусідству".

Нагадаємо, в липні 2019-го фільм Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" зібрав $40,4 млн у північноамериканському прокаті за одні вихідні, установивши рекорд зборів за перший вікенд серед усіх фільмів режисера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram