ГоловнаКультура

Помер український письменник, засновник видання "ЛітАкцент" Володимир Панченко

Панченко - автор низки статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику.

Помер український письменник, засновник видання "ЛітАкцент" Володимир Панченко
Владимир Панченко
Фото: novynarnia.com

У понеділок, 14 жовтня, пішов з життя український літературознавець, засновник і шеф-редактор видання "ЛітАкцент" Володимир Панченко.

Про це повідомив письменник Михайло Слабошпицький у фейсбуці.

"Він мужньо йшов до кінця своїх днів, усе знаючи наперед. Тільки кілька разів сумно обмовився про те, що зараз вийшов на особливу творчу "форму", і в нього було багато оригінальних задумів... Прощавай, Володимире. Ти залишаєшся світлою сторінкою в житті тих, хто тебе знав і любив", - написав Слабошпицький.

Володимир Панченко народився 2 вересня 1954 року в селі Демидівка Одеської області. Закінчив філологічний факультет Одеського державного університету імені І. І. Мечникова в 1975 році.

Панченко - автор низки статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія", доктор філологічних наук, член Національної спілки письменників. Автор численних праць з історії української літератури, зокрема "Юрій Яновський" (1988), "Володимир Винниченко: парадокси життя і творчості" (2004), "Незнищенна література" (2007).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram