ГоловнаКультура

Трамп отримав дві "Золоті малини"

Президент США зіграв самого себе в двох документальних картинах.

Трамп отримав дві "Золоті малини"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп став лауреатом антипремії Золота малина (Razzie Awards) відразу в двох номінаціях, в тому числі як найгірший актор. Претендентів названо в традиційному ролику, опублікованому на сайті премії

Трамп став володарем Золотої малини в номінації "Найгірший актор" за появу в документальних картинах "Смерть нації" режисера Дінеша Д'Соузи і "Фаренгейт 11/9" режисера Майкла Мура.

Золота малина за найгірший акторський дует дісталася знову ж Трампу і "його незмінній дріб'язковості".

Нинішній президент США раніше отримував "Золоту малину" в категорії "Найгірший актор другого плану" в картині "Привиди цього не роблять" (1989 рік).

У номінації "Найгірша актриса" лауреатом стала Мелісса МакКарті за роль в стрічці "Іграшки для дорослих".

Премії за найгірші чоловічу і жіночу ролі другого плану отримали Джон Сі Райлі ("Холмс & Ватсон") і старший радник президента США Дональда Трампа - Келліенн Конвей ("Фаренгейт 11/9").

На "нагороду" також претендувала, зокрема, перша леді США Меланія Трамп ("Фаренгейт 11/9").

Найгіршим фільмом визнали стрічку "Холмс & Ватсон", іншими номінантами були "Кодекс Готті", "Іграшки для дорослих", "Робін Гуд: Початок" і "Вінчестер: Будинок, який побудували примари".

"Золота малина" за найгірший ремейк або сіквел року дісталася фільму "Холмс & Ватсон", а гіршим режисером названий постановник цієї картини Етан Коен.

Антипремія Золота малина вручається щорічно напередодні вручення премії кіноакадемії США Оскар, нагородження лауреатів якої в цьому році відбудеться в ніч на 25 лютого. Переможцям вручають пластикову ягоду малини, покриту золотою фарбою. Вартість призу становить менш ніж п`ять доларів.

Нагадаємо, раніше Золоту малину в категорії "Найгірший фільм" отримала анімаційна картина "Емоджі фільм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram