ГоловнаКультура

На оренду кінотеатру "Київ" претендують п'ять компаній, - КМДА

Орендарі повинні зберегти кінотеатр і показувати там артхаус.

На оренду кінотеатру "Київ" претендують п'ять компаній, - КМДА
Фото: facebook/Культурний центр "Кінотеатр "Київ"

Департамент комунальної власності Києва сьогодні, 15 лютого, оголосив про намір передати в оренду будівлю кінотеатру «Київ».

У попередніх умовах конкурсу йдеться про збереження фестивального профілю культурного закладу. Про це повідомила прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Слончака.

Департамент отримав 5 звернень від юридичних осіб про намір узяти в орендне користування будівлю кінотеатру «Київ».

«Про намір заявили ГО «Фонд «Молодість», ЗАТ «Мультиплекс-Холдинг», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Компанія «Таурус-Альянс» і ТОВ «Сінема-Центр». Департамент видав доручення першому заявнику на проведення оцінки будівлі кінотеатру і 4 лютого затвердив висновок про вартість», - розповів Слончак.

Згідно з висновком, вартість будівлі становить 170,775 млн грн (без ПДВ). З огляду на тип використання будівлі - організація кінопоказів, стартова орендна плата - 569,253 тис. грн (без ПДВ).

Термін оренди становить 10 років.

У департаменті комунальної власності Києва заявили, що "уважно розглянули і врахували всі пропозиції, що надійшли за умовами конкурсу, і кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі - з акцентом на фестивальний профіль, покази арт-хаусного кіно".

"Орендар буде зобов'язаний приділяти значну увагу популяризації українського національного кінематографу, продовжити співпрацю з найбільшими міжнародними кінофестивалями, в тому числі КМКФ «Молодість», «DocuDays», «КРОК», Одеський МКФ і т.д., а також з посольствами для проведення фестивалів національного кіно різних країн; здійснювати покази артхаусного кіно, а також проводити освітні та благодійні заходи", - додав Слончак.

До 1 березня включно Департамент прийматиме заяви від потенційних орендарів з підтвердженням сплати першої частини авансової орендної плати (1,138 млн грн).

Після оголошення конкурсу та затвердження додаткових умов, департамент протягом 5 робочих днів розмістить оголошення про проведення конкурсу на право оренди будівлі кінотеатру «Київ». Конкурс буде проведено через 20 календарних днів з дня публікації оголошення.

Нагадаємо, 4 січня завершився термін оренди майнового комплексу кінотеатру "Київ", який перебуває в комунальній власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram