ГоловнаКультура

Книжковий Арсенал номінували на звання найкращого літературного фестивалю

Премію вручать у березні під час Лондонського книжкового ярмарку.

Книжковий Арсенал номінували на звання найкращого літературного фестивалю
Книжный Арсенал
Фото: Сергей Нужненко

Український літературний фестиваль Книжковий Арсенал номінували на престижну премію International Excellence Awards, яку вручають під час Лондонського книжкового ярмарку.

Про це повідомляє Читомо з посиланням на прес-службу Франкфуртського ярмарку.

Окрім українського фестивалю, в категорії "Літературний фестиваль" номіновано фестивалі в Утрехті (Нідерланди) і Макасарі (Індонезія).

Загалом у різних номінаціях на призи претендують події, книговидавці та книги з 26 країн світу.

Голова Асоціації видавців Великобританії Стівен Лотінга зазначає, що "географічне розмаїття короткого списку премії відображає зміцнення видавничого ринку в усьому світі".

Олеся Островська-Люта, директорка Мистецького Арсеналу, оголосила, що цього року Лондонський книжковий ярмарок буде представлений на Книжковому Арсеналі декількома важливими подіями. "Ця номінація - результат роботи дуже багатьох людей - від тих, хто починав фестиваль, до тих, хто продовжує працювати над його унікальністю", - говорить вона.

Координаторка Книжкового Арсеналу Оксана Хмельовська додала, що стежить за премією з 2014 року, з моменту її заснування. "Літературні фестивалі в Лондоні відзначають тільки з 2016 року - за цей раз двічі номінували фестиваль Конрада в Кракові, але перемагали фестивалі з Бразилії, Індії та Малайзії. Сподіваємося, що прийшов час повернути нагороду в Європу", - коментує вона.

Церемонія нагородження International Excellence Awards відбудеться 12 березня 2019 року в Лондоні.

10-й Книжковий Арсенал пройде з 22 по 26 травня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram