ГоловнаКультура

Сенцов закінчив новий роман і чекає виходу збірки оповідань, - Геращенко

Перший віце-спікер парламенту отримала листа з російської колонії.

Сенцов закінчив новий роман і чекає виходу збірки оповідань, - Геращенко
Фото: EPA/UPG

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко отримала від політв'язня українського режисера Олега Сенцова лист, в якому той ділиться своїми планами, очікуваннями і настроєм. Геращенко опублікувала лист на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Отримала лист від Олега Сенцова. Ключові слова для українців і світу: "Я не збираюся падати духом або, тим більше, сумувати - не дочекаються!... Загалом, я не збираюся припиняти ні творчу діяльність, ні громадську", - цитує Геращенко Сенцова.

Режисер написав, що як і раніше багато працює, в кінці грудня 2018 року закінчив новий роман. "Чекає, що в цьому році побачить світ збірка його оповідань, роман і почнуться зйомки кіно або театральна постановка за його сценарієм", - додала Геращенко.

Перший віце-спікер парламенту зазначила, що сила волі і мужність Сенцова стимулюють її продовжувати роботу над звільненням політв'язнів і не опускати руки. "Не маємо права. Українці в тюрмах РФ показують нам приклад", - підсумувала вона.

Нагадаємо, російський суд у 2015 році засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у створенні терористичної організації. Сенцов відбуває покарання в Лабитнангі, російська влада ігнорує всі прохання про звільнення, помилування або обмін режисера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram