ГоловнаКультура

Вийшов трейлер до останнього фільму Орсона Уеллса

"Зворотну сторону вітру" доробляли вже після смерті режисера.

Вийшов трейлер до останнього фільму Орсона Уеллса
Орсон Уэллс
Фото: investbag.com

Компанія Netflix випустила трейлер до фільму Орсона Уеллса "Зворотна сторона вітру", який можна буде подивитися на цій платформі з 2 листопада.

Це фільм Уеллс знімав між 1970 і 1976 роками, а потім працював над ним аж до своєї смерті 1985 року. Труднощі в роботі над фільмом у тому числі були пов'язані з судовими позовами між Уеллсом і спонсорами, які залишили собі частину плівок з відзнятим матеріалом.

"Нетфлікс" викупив права на фільм і через 40 років після зйомок дав гроші на його завершення. Над цим працювали продюсер Френк Маршалл і Пітер Богданович, який з'являється у "Зворотній стороні вітру" в ролі самого себе. Богданович був добре знайомим з Уеллсом і випустив знамениту книгу-інтерв'ю "Знайомтеся - Орсон Уеллс".

Головну роль у фільмі зіграв Джон Х'юстон. Його герой - режисер, який хоче повернутися у велике кіно (як і сам Уеллс свого часу).

Очікувалося, що "Зворотну сторону вітру" покажуть на Каннському кінофестивалі, але через вимоги французьких кінотеатрів випускати фільм на VOD через три місяці після кінотеатральної прем'єри домовленості з "Нефтліксом" зірвалися і в Каннах цього року не показали жодного фільму цієї компанії. Світова прем'єра картини відбудеться на Венеціанському кінофестивалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram