ГоловнаКультура

Гран-прі на "Чілдрен кінофесті" отримала українська "Сторожова застава"

У національному конкурсі фільмів, знятих дітьми, найкращою стала анімаційна робота "Качка на ім'я Бабіліна".

Гран-прі на "Чілдрен кінофесті" отримала українська "Сторожова застава"
Фото: FilmUA

3 червня завершився 5-й фестиваль кіно для дітей і підлітків "Чілдрен Кінофест".

Як повідомляє прес-служба кінофестивалю, гостями безкоштовних показів стали понад 42 тисячі глядачів у 22 містах України.

Уперше в історії фестивалю Гран-прі, яке вручають за підсумками глядацького голосування, отримала українська стрічка - фентезі "Сторожова застава" Юрія Ковальова. Вона отримала середній бал 4,8 із 5.

Друге місце зайняв британський фільм "Земля: Один приголомшливий день" з 4,7 балами (7 червня картина вийде в український прокат). Третє місце дісталося стрічці виробництва Франції та Бельгії - "Великий злий Лис та інші історії", - яка отримала 4,6 бала і з 5 липня також вийде у прокат.

Традиційно фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів - на вході в кінотеатр кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину.

На закритті "Чілдрен кінофесту-2018" був показаний володар Гран-прі минулого року, британський фентезі-фільм "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу".

У рамках фестивалю відбувся другий конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 150 заявок з усієї України, серед яких вибрали 10 фіналістів - їх роботи показали 2 червня в усіх містах проведення фестивалю.

Юні режисери приїхали до Києва, де особисто представили фільми на великому екрані кінотеатру "Київська Русь". Переможця визначило професійне журі у складі режисера Юрія Ковальова, режисерки і сценариста Марисі Нікітюк і актриси Дарини Плахтій.

На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання найкращого українського дитячого фільму року і нагороду в розмірі 20 000 грн отримала робота "Качка на ім'я Бабіліна" 12-річної Надії Бабаніної з Дніпра.

Також цього році в рамках конкурсу вперше присудили Приз глядацьких симпатій - його лауреатом стала стрічка "Вірус А" 14-річного Олексія Півошенка з Авдіївки, яка набрала найбільшу кількість голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram