ГоловнаКультура

Депутати Одеської облради прийшли з "перевіркою" в художній музей, де працює Ройтбурд

В облраді нібито створено робочу групу з перевірки діяльності ОХМ.

Депутати Одеської облради прийшли з "перевіркою" в художній музей, де працює Ройтбурд
Стоп-кадр видео Александры Ковальчук
Фото: Стоп-кадр видео Александры Ковальчук

16 квітня в Одеський художній музей прийшли депутати обласної ради з фракцій "Опозиційного блоку" і "Довіряй справам", заявивши, що здійснюють перевірку. Депутати намагалися отримати бухгалтерські документи і потрапити у фонди.

Як повідомляє радник директора музею і волонтер ініціативи "Museum for Change" Олександра Ковальчук, депутати прийшли без попередження, зі знімальною групою, не пред'явивши депутатських посвідчень та переліку документів, які їх цікавлять.

За словами Олександри, яка була присутня під час візиту і виклала на своїй сторінці у фейсбуці відео, депутати обійшли периметр музею, зайшли у залу й робочі приміщення, намагалися зайти у фонди музею. Вони також вимагали від бухгалтера показати звітні документи, штатний розклад - дані, які повинні бути у розпорядженні обласного управління культури. Крім того, депутатів цікавив концерт Сергія Жадана в музеї.

Як розповіла Олександра LB.ua, серед депутатів, які відвідали музей, були: Віталій Саутенков, Анатолій Хмелевський, Роман Сеник, Владислав Фінік і Ольга Юрко.

Прийшли люди, пред'явили документ - "Розпорядження Одеської обласної ради" про створення робочої групи з перевірки господарської і фінансової діяльності Одеського обласного музею. На двох аркушах документа є печатки управління документального забезпечення, але немає підписів голови облради Анатолія Урбанського і керівника справами апарату ради Олександра Балана.

Фото: Олександра Ковальчук

Фото: Олександра Ковальчук

На сайті Обласної ради станом на 18:10 16 квітня цього документа теж немає.

Скріншот сайту Одеської облради
Скріншот сайту Одеської облради

Згідно з пред'явленим "розпорядженням", до складу робочої групи входить 15 осіб, з них - 11 депутатів обласної ради (5 - від "Опозиційного блоку", 3 - від "Довіряй справам", 1 - "Батьківщина", 1 - БПП "Солідарність" та один позафракційний). Очолює "робочу групу" депутат від "Опозиційного блоку" Віталій Саутенков.

Нагадаємо, депутати від "Опозиційного блоку" голосували проти призначення Олександра Ройтбурда на посаду директора Одеського художнього музею. Втім, голова Одеської ОДА Максим Степанов однаково його призначив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram