ГоловнаКультура

Пасербиця Пікассо відкриє музей художника в монастирі на півдні Франції

У музеї Жаклін і Пабло Пікассо виставлять 1000 робіт з колекції Кетрін Хутін-Блей.

Пасербиця Пікассо відкриє музей художника в монастирі на півдні Франції
Пабло Пикассо в Милане, 1953
Фото: wikipedia.org

Катрін Хутін-Блей, донька дружини Пабло Пікассо Жаклін, відкриє музей імені художника і своєї матері в монастирі міста Екс-ан-Прованс на півдні Франції.

Як повідомляє The Art Newspaper, в колекції Катрін, успадкованої від матері, - близько 1000 робіт Пікассо, більше, ніж у музеях Парижа, Антіб, Барселони або Малаги. Вона також володіє замком Château de Vauvenargues біля Екс-ан-Провансу, де поховані Жаклін і Пабло Пікассо.

Місцева рада міста проголосувала за те, щоб продати Хутін-Блей монастир Couvent des Prêcheurs і прилеглу церкву, щоб зробити там музей, за 11,5 млн євро. Спочатку ці будівлі коштували 12,2 млн, але міська влада знизила вартість, тому що "дуже зацікавлені" в створенні музею, який, за попередніми оцінками, приверне 500 тис. відвідувачів на рік.

Музей відкриється в 2021 році, матиме 1500 квадратних метрів експозиційного простору. У ньому буде виставлено роботи з колекції Хутін-Блей, а також відкриється дослідний центр Пікассо і публічні воркшопи з гончарного мистецтва і гравюри.

У колекції Хутін-Блей - 2 тисячі робіт Пікассо, в тому числі тисяча полотен, а також кераміка, скульптура і фотографії, що робить її колекцію найбільшим зібранням робіт Пікассо. Багато робіт цієї збірки створені в період з 1952-го по 1973 рік.

Відзначимо, що неподалік, в Антібах, є музей Пікассо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram