ГоловнаКультура

Мінкультури призначило нового в.о. директора музею "Пирогово"

Її представили колективу у п'ятницю, 20 жовтня.

Мінкультури призначило нового в.о. директора музею "Пирогово"
Фото: Макс Левин

Міністерство культури призначило виконувачем обов'язків генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту в Києві Оксану Повякель. Вона буде очолювати музей до обрання нового директора на конкурсі, повідомляє прес-служба Мінкультури.

"Музей народної архітектури та побуту України - одне з найзнаковіших місць в країні, а надто - Пирогово дозволяє відчути всю неповторність і унікальність побуту нашого народу. Я переконаний, що невдовзі найбільший скансен [музей під відкритим небом] у Європі стане справжнім сучасним туристичним центром для любителів української історії та культури", - заявив Нищук, представляючи нового гендиректора.

Як повідомляє профільне видання "Музейний простір", Повякель за спеціальністю керамістка і мистецтвознавець, куратор і продюсер кількох етнофестивальних проектів. У 2016 році кілька місяців працювала завідувачкою Музею давньоруського гончарства, відділу Вишгородського історико-культурного заповідника.

Її попередник Юрій Бойко очолював "Пирогово" близько двох років і був звільнений з посади 17 жовтня 2017 року.

Національний музей архітектури та побуту України "Пирогово" - це архітектурно-ландшафтний комплекс під відкритим небом, в якому представлені всі історико-етнографічні райони України. Музей заснований в селищі Пирогово на околиці Києва в 1969 році. У музеї зберігається колекція експонатів, яка налічує понад 200 споруд, які представляють різні історичні регіони України. Зокрема, там представлена унікальна колекція етнографічних експонатів, яка налічує більш ніж 40 тисяч предметів і включає традиційні костюми, тканини, вишивку, килими, кераміку, вироби з металу, дерева і скла, музичні інструменти, живопис, домашнє начиння. Загальна площа музею під відкритим небом - 150 гектарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram