ГоловнаКультура

Помер американський рок-музикант Том Петті

Соліст гурту Heartbreakers помер на 67-му році життя.

Помер американський рок-музикант Том Петті

У Каліфорнії помер соліст гурту Heartbreakers Том Петті.

Як повідомляє Бі-бі-сі, 67-річний Петті помер у своєму будинку в Малібу від інфаркту. Його виявили непритомним і відвезли в госпіталь університету Лос-Анджелеса в Санта-Моніці. Стверджують, що коли його знайшли вдома, лікарі намацали в нього пульс. Однак уже в лікарні прийшли до висновку, що мозок співака помер і підтримувати його життєдіяльність немає сенсу.

Том Петті отримав популярність у 1970-х роках у складі свого гурту Tom Petty and the Heartbreakers завдяки таким хітам, як American Girl, Stop Draggin 'My Heart Around, Breakdown, Listen to Her Heart і багатьом іншим.

Петті також домігся успіху і в сольній кар'єрі. У 1989 році з'явився його альбом Full Moon Fever, головний хіт якого - Free Fallin - дістався до 7 місця в хіт-параді Billboard Hot 100. Усього в його дискографії - 3 сольні альбоми і 13 у складі гурту.

Музикант узяв участь у творчості гурту The Traveling Wilburys, який назвали супергуртом за зоряний склад. У ньому брали участь, крім Тома Петті, Джордж Гаррісон, Боб Ділан, Рой Орбісон і Джефф Лінн.

2002 року Петті удостоївся зірки в Залі слави рок-н-ролу. Минулого тижня завершився його концертний тур, присвячений 40-річчю гурту Heartbreakers.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram