ГоловнаКультура
Спецтема
Форум издателей

Дитячу книжку, презентацію якої скасували на Форумі видавців, виклали у вільний доступ

Видавці хочуть, щоб ті, хто виступає проти книжки, спочатку її прочитали.

Дитячу книжку "Майя та її мами" Лариси Денисенко виклали у вільний доступ.

З книжкою, презентацію якої на Форумі видавців довелося скасувати, можна ознайомитися на сайті видавництва "Видавництво".

Співзасновник видавництва Ілля Стронґовський заявив, що викласти книгу - найкраще рішення в ситуації, коли представники правих організацій погрожують "ужити всіх необхідних заходів, щоб презентація не відбулася".

"Хочемо зазначити, що погрози адресуються через той факт, що у головної героїні книги - Майї, дві мами, і це, на думку агресорів, - "прищеплення школярам деструктивних принципів, що суперечать цінностям і традиціям, які споконвіку формувалися в українських сім'ях" (цитата з листа, надісланого представниками організацій, місцевій владі та Форуму видавців - прим.)", - пише Стронґовський у своєму блозі на УП. Життя.

Стронґовський також додав, що в паперовому вигляді книжка "Майя та її мами" на Форумі видавців буде продаватися зі знижкою. 

Фото: Видавництво

Зазначимо, що на Форумі скасували презентацію, але в програмі залишилася дискусія на тему "Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми?" (14 вересня, 14:00, пл. Ринок, 10, "Копальня кави").

Нагадаємо, що через лист із погрозою "вжити заходів" з приводу презентації книжки Денисенко Форум видавців оголосив про додаткові заходи безпеки, а також закликав місцеву владу й міністерства культури, внутрішніх справ і закордонних справ втрутитися в ситуацію.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram