ГоловнаКультура

Організатори "Євробачення" змінили правила конкурсу після інциденту із Самойловою

Європейський мовний союз залишив за собою можливість передати право організації конкурсу іншому місцевому мовнику.

Організатори "Євробачення" змінили правила конкурсу після інциденту із Самойловою
Фото: facebook.com/zurab.alasania

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення" змінили правила його проведення і розіслали їх країнам-учасницям.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті "Євробачення".

Відповідно до змін, національні мовники не повинні включати до своїх делегацій осіб, які мають певні обмеження на в'їзд у країну-господарку конкурсу. Відповідне рішення було ухвалене через інцидент з російською співачкою Юлією Самойловою, яка відвідувала окупований Крим, через що Україна відмовила їй у в'їзді на свою територію на "Євробачення-2017".

Крім того, до складу журі не мають входити особи, які так чи інакше пов'язані з учасниками конкурсу або які мають певні інтереси.

Також Європейський мовний союз залишає за собою право передати право організації конкурсу іншому місцевому мовцеві у разі затримок.

Нагадаємо, що Україну оштрафують на 200 тис. євро за недопуск Самойлової на "Євробачення".

Росія збиралася відправити на Євробачення-2017 в Києві співачку Юлію Самойлову. Проте, Служба безпеки заборонила їй в'їзд в країну через те, що вона в 2015 році виступала в анексованому Криму. Таким чином співачка порушила українське законодавство.

Організатори запропонували Росії організувати виступ Самойлової через телеконференцію, або надіслати на конкурс іншого учасника. Москва відкинула обидва варіанти і відмовилася від трансляції конкурсу, а Самойлова вирішила замість "Євробачення" знову виступити в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram