ГоловнаКультура

У виданій у Криму книзі фашиста з плаката Кукриніксів підмінили "москалем"

Підозрюють українське підпілля.

У книзі про Сімферополь у роки Другої світової війни, виданої в 2016 році на замовлення адміністрації міста, на репродукції радянського плаката фашистську символіку замінили на російський прапор, а слово "фашист" - на слово "москаль".

Про це пише в фейсбуці місцевий активіст Олександр Таліпов.

Ідеться про плакат Кукриніксів "За позику віддяка", створений у 1941 році. Згідно з опублікованими Таліповим знімками книги, прапор намалювали поверх свастики на нарукавній пов'язці німецького солдата і герба Третього рейху на касці.

Таліпов також зазначив, що в біографічній довідці про нацистського державного діяча Альфреда Розенберга йдеться про його "російське походження" (Розенберг народився в Російській імперії в сім'ї балтійських німців).

Таліпов попросив вважати своє повідомлення "офіційною заявою про злочин в Управління ФСБ по республіці Крим і Севастополю за фактами екстремізму і фальсифікації історії".

"Однозначно впевнений тут у роботі українських провокаторів. Де вони і ким є (редакторами, верстальниками або чиновниками), нехай розбираються компетентні органи!" - написав він.

Про те, що книга "Сімферополь. Що не кажи, а правда потрібна!" була видана на замовлення міської адміністрації, сказано в її вихідних даних. У книзі опубліковані звернення до читачів голови адміністрації Сімферополя Геннадія Бахарєва і керівника міськради Віктора Агєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram