ГоловнаКультура

Каналу Коломойського заборонили показувати адаптацію російського серіалу

"2 + 2" дозняв і переозвучив деякі сцени "Останнього копа" з Гошею Куценком.

Каналу Коломойського заборонили показувати адаптацію російського серіалу

Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію й анулювало прокатне посвідчення телесеріалу "Останній коп".

Про це повідомляють на сайті Держкіно.

10 жовтня на телеканалі "2 + 2", який належить Ігорю Коломойському, відбулася прем'єра поліцейського детектива "Останній коп" з Гошею Куценком у головній ролі. Канал заявив серіал як продукт українсько-російського виробництва. У Росії цей серіал має назву "Останній мент", його зняла російська компанія "Спутник Восток Продакшн" на замовлення російського "П'ятого каналу". "2 + 2" дозняв і переозвучив деякі сцени російського продукту. У квітні 2016 року Держкіно видало каналу прокатне посвідчення на серіал.

Торік аналогічна ситуація була з російським серіалом "Слід", який придбав телеканал "Україна", перезняв і переозвучив деякі сцени і подав як український серіал під назвою "ФЕС". тоді група "1+1 медіа" (в яку входить "2+2") звинуватила "Україну" у видачі російського продукту за український. У результаті Держкіно відкликало прокатне посвідчення серіалу "ФЕС" і заборонило його показ.

В Україні заборонено фільми, які пропагують силові структури Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram