ГоловнаКультура

Кабмін пікетують противники і прихильники методів Ківи у боротьбі з наркотиками

Завсідники арт-клубу Closer влаштували концерт

Біля будівлі Кабміну проводять два пікети, пов'язані зі скандалом навколо обшуку в київському арт-клубі Closer, який уподобали любителі електронної музики.

У ніч на 13 листопада співробітники Департаменту з наркобезпеки Національної поліції України провели там обшук. За словами брата нардепа Мустафи Найєма Масі Найєма, правоохоронці увірвалися в клуб у масках, застосували силу до відвідувачів клубу, змушували гостей вивертати кишені, що суперечить законодавству.

У свою чергу начальник Департаменту Ілля Ківа заявив, що під час проведення обшуку у 15 відвідувачів виявили і вилучили наркотичні засоби. Він назвав клуб "наркопритоном" і заявив, що Найєм "в долі" із власниками клубу.

На пікет проти таких методів боротьби з наркотиками вийшли близько 50 осіб. Вони слухають діджеїв, які грають електронну музику. Активісти закликають до реальної боротьби з наркотиками замість імітації, також вони наполягають на тому, щоб електронну музику не прирівнювали до наркотиків.

Також захисники арт-клубу Closer вимагають звільнити Іллю Ківу.

Навпроти розташувалися близько двох десятків представників "Спілки ветеранів АТО". Більшість із них, за словами кореспондента LB.ua, - з "Братства" Дмитра Корчинського. Корчинський дружить з Ківою і виступає проти його відставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram