ГоловнаКультура

Українських ветеранів запросили на Парад Перемоги в Москву, - МЗС РФ

Путін не запросив Порошенка на День Перемоги.

Українських ветеранів запросили на Парад Перемоги в Москву, - МЗС РФ
архив
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що ветерани Великої Вітчизняної війни з України отримали запрошення на Парад Перемоги на Червоній площі в Москві.

Про це Лукашевич розповів "Русской службе новостей".

"Це будуть ветерани з різних областей України, з різних консульських округів, зокрема і з Західної України, Центральної і Південно-Східної", - розповів представник російського МЗС. За його словами, ветеранів та учасників війни в поїздці зможуть супроводжувати родичі.

Тим часом як повідомляє УНІАН, Президент України Петро Порошенко не отримував запрошень на урочисті заходи в Москві.

Учасники Великої Вітчизняної війни зможуть потрапити на Парад Перемоги лише за запрошеннями. Від кожного регіону Росії на заході буде по одній людині разом із супроводжуючим. Усього на святкуванні 9 травня на Червоній площі очікують близько п'яти тисяч гостей. При цьому у святкових заходах на честь 70-річчя Перемоги зможуть узяти участь усі ветерани.

Військові паради на честь 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні пройдуть у 26 містах Росії. У заході на Червоній площі візьмуть участь 194 одиниці бронетехніки, 150 літаків і вертольотів, 14 тис. військовослужбовців.

Раніше від участі в урочистостях у зв'язку з участю Росії в кризі на сході України відмовилися канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, голова Європейської Ради Дональд Туск. Також у Москву не приїдуть президенти Ізраїлю, Болгарії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії та представники Нідерландів.

8 і 9 травня в Україні пройдуть заходи, присвячені 70-річчю Перемоги. Порошенко назвав ці дати днями, що об'єднають країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram