ГоловнаКультура

Російським диспетчерам пред'явили звинувачення у справі про катастрофу літака Качинського

У Польщі визнали недостатньою кваліфікацію членів екіпажу Ту-154М, що розбився під Смоленськом

Російським диспетчерам пред'явили звинувачення у справі про катастрофу літака Качинського
Авиакатастрофа под Смоленском
Фото: telegraf.lv

Прокуратура Польщі пред'явила двом російським диспетчерам звинувачення в причетності до катастрофи літака президента Леха Качинського Ту-154М під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Про це повідомляє Wprost.

Як заявив військовий прокурор Іренеуш Шелонк, їх звинувачують у створенні ситуації, що призвела до виникнення безпосередньої небезпеки, і в ненавмисному доведенні до катастрофи в повітряному просторі. Варшава планує викликати їх для допиту як підозрюваних.

При цьому основними причинами трагедії Військова прокуратура Польщі назвала недостатню кваліфікацію членів екіпажу літака Ту-154М, що розбився, і їхні помилки в оцінці ситуації. Серед команди повітряного судна тільки технік мав навички, необхідні для обслуговування цього літака, а командир не мав підготовки, яка дозволила б йому посадити машину у складних погодних умовах, і неправильно оцінив ситуацію. Екіпаж неодноразово порушував інструкції, а пілоти ігнорували повідомлення про густий туман у районі аеропорту.

Літак польського президента, на борту якого перебували 96 осіб, зокрема сам голова держави Лех Качинський, розбився, заходячи на посадку на аеродром Північний в умовах сильного туману і обмеженої видимості. Усі пасажири та члени екіпажу загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram