ГоловнаКультура

Українське "Плем'я" отримало головний приз на кінофестивалі в Єревані

Фільм Мирослава Слабошпицького також отримав приз ФІПРЕССІ

Українське "Плем'я" отримало головний приз на кінофестивалі в Єревані
Кадр из фильма Племя
Фото: Артхаус Трафик

"Плем'я" Мирослава Слабошпицького отримало приз "Золотий абрикос" як кращий фільм основного конкурсу 11-го Єреванського кінофестивалю, а також приз Фіпрессі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

19 липня журі міжнародного кінофестивалю "Золотий абрикос" оголосило переможців головного кіноогляду Вірменії. Спецпремію журі головного міжнародного конкурсу отримала картина "Натюрморт" Уберто Пазоліні (Великобританія - Італія). Другий за значущістю приз - "Срібний абрикос" отримав фільм "Побачення всліпу" грузина Левана Когуашвілі. Він же був відзначений спецпризом екуменічного журі.

До категорії документального кіно головний приз отримала картина "Кам'яна ріка" Джованні Донфранческо (Італія). Другим же призом був відзначений фільм про сучасну Абхазію "Ефект доміно" Ельвіри Нів'єрі та Петра Россоловського (Польща - ФРН).

Було вручено також Призи за кращі картини в конкурсі короткометражних фільмів і вірменської панорами. Спецпризу "Параджанівський талер" на церемонії закриття фестивалю удостоїлися режисер Цзя Чжан Ке і кінокритик, голова головного міжнародного журі "Золотого абрикоса" Марко Мюллер.

Слід зазначити, що цього року на Єреванському кінофестивалі була велика програма українського кіно - як класики, так і зовсім нових картин. "Хочу висловити вдячність дирекції фестивалю за величезну увагу, проявлену до нашого кіно, - зазначив член журі конкурсу документального кіно, кінокритик Сергій Тримбач. - Кінематографії України та Вірменії об'єднує дуже багато. Це імена Олександра Довженка, Степана Кеворкова, нині живого Романа Балаяна і, звичайно ж, велике ім'я Сергія Параджанова, який назавжди об'єднав нас і буде об'єднувати нас і в майбутньому".

Нагадаємо, 19 липня також закрився кінофестиваль в Одесі. Гран-прі ОМКФ отримала ізраїльська чорна комедія "Мотивації нуль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram