ГоловнаКультура

Букерівську премію отримала британка Хіларі Ментел

Письменниці вдруге вручили The Man Booker Prize.

Букерівську премію отримала британка Хіларі Ментел
Фото: guardian.co.uk

Престижну британську літературну премію The Man Booker Prize вдруге отримала Хіларі Ментел.

Англійська письменниця отримала нагороду за історичний роман "Внесіть тіла" (Bring Up the Bodies), повідомляється на офіційному сайті премії.

Книга "Внесіть тіла" стала другою в трилогії про Олівера Кромвеля. За перший роман трилогії, "Вовча зала" (Wolf Hall), Ментел удостоїлася Букерівської премії 2009 року. Третій роман, "Дзеркало і світло" (The Mirror and the Light), письменниця обіцяла закінчити до 2015 року.

Хіларі Ментел, таким чином, стала першою жінкою, яка двічі отримала The Man Booker Prize. Раніше цю нагороду повторно отримували тільки письменники-чоловіки - Джозеф Кутзее 1983 і 1999 років і Пітер Кері 1988 і 2001 років.

Британська Букерівська премія вручається з 1969 року. На премію можуть претендувати письменники з країн британської Співдружності, Ірландії чи Зімбабве. Крім того, раз на два роки вручається міжнародна Букерівська премія.

2011 року лауреатом британського "Букера" став Джуліан Барнс з романом "Передчуття кінця" (The Sense of an Ending). Книга вже перекладена російською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram