ГоловнаКультура

Прокаєву остаточно звільнили з Лаври

Гендиректор планує розвивати в заповіднику науку.

Прокаєву остаточно звільнили з Лаври
Фото: Макс Левин

Новий гендиректор Києво-Печерської Лаври Любомир Михайлина вирішив скоротити кількість своїх заступників і посилити наукову складову.

Зміни в штаті заповідника відбулися ще 1 вересня, проте подробиці скорочень стало відомо тільки тепер. Зокрема, число заступників гендиректора зменшилося з п'яти до трьох, також вирішили відмовитися і від п'яти помічників гендиректора, - пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Наразі немає необхідності в такій кількості помічників. Надалі, якщо в мене буде велике навантаження, можливо, ми і візьмемо когось на цю посаду", - заявив гендиректор Лаври Любомир Михайлина.

Скорочено також посади заступників гендиректора - з міжнародної співпраці (її раніше займала Влада Прокаєва) і з науково-екскурсійної роботи (Світлана Зорінец). Водночас передбачають, що буде посилено підрозділи, необхідні для активізації наукової діяльності та вирішення господарських проблем заповідника. Вже розширено штат служби головного архітектора заповідника та служби адміністративно-господарської діяльності, а в перспективі планують збільшити археологічну службу.

"У підпорядкуванні Влади Прокаєвої було 17 осіб, а для такого відділу це занадто багато. У нас величезна територія, яку, як виявилося, практично нікому обслуговувати. Нині нам не потрібні посадові особи, ми потребуємо садівників, прибиральників, тобто людей, які можуть наглядати за порядком", - заявив Михайлина.

Також гендиректор розповів, що ниі в заповеднику працює тільки два археологи, а ще в 2000-х їх було 8-9.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram