ГоловнаКультура
Спецтема
Каннский кинофестиваль

У Каннах презентували 6 українських проектів

У рамках міжнародного кіноринку працює національний павільйон.

20 травня в Каннах відбулася презентація українських проектів: анімації "Ніки Таннер", фільмів "Колесо фортуни", "Іван-сила" і "Переполох у Хельмі", а також антології короткометражок "Шевченко. Для тебе, для України" та документального фільму "Невідома країна". Про це повідомляє власний кореспондент LB.ua в Каннах.

За словами організаторів павільйону, презентація пройшла успішно і вже сьогодні продюсери проектів вирушили на переговори з іноземними колегами.

Катерина Крищенко, маркетинг-менеджер компанії Panama Animations, що займається виробництвом анімаційного фільму "Ніки Таннер" розповіла, що з цього проект уже призначено низку зустрічей із провідними світовими дистриб'юторами. "Ми сподіваємося з успіхом випустити цей мультик у прокат не тільки в Україні, а й в інших країнах. Стрічкою зацікавилися Америка й Німеччина - основні дистриб'ютори цих країн", - сказала вона.

"Ми, звісно, розраховуємо на грандіозний успіх, тому що робота справді цього варто. Це єдиний анімаційний український проект за останні 25 років. Держава дуже підтримала цей проект, але основна частина фінансування - це приватні інвестори. Результати переговорів на цей момент є, але ми їх поки не особливо розголошуємо. Рекламна кампанія почнеться в серпні цього року, сам проект завершується в грудні. В український прокат плануємо його випустити в березні 2013 року - під час шкільних канікул".

Завтра і післязавтра в українському павільйоні продовжиться робота: 23 травня відбудеться презентація фільму "Чемпіони з підворіття", 24 - презентація Одеського міжнародного кінофестивалю.

Міжнародний кіноринок проходить у рамках Каннського кінофестивалю з 16 по 26 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram