ГоловнаКультура

Угорщина запропонувала Україні покращити взаєморозуміння

Відсвяткувати День народження Ліста.

Угорщина запропонувала Україні покращити взаєморозуміння
Фото: http://youroute.ru

Посольство Угорщини пропонує Міністерству культури спільними зусиллями щороку проводити заходи з відзначення 22 жовтня дня видатного композитора Ференца Ліста.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінкультури.

19 квітня відбулася зустріч посла Угорщини в Україні Міхаля Баєра з міністром культури Михайлом Кулиняком, під час якої посол оголосив про таку ініціативу.

Крім того, Баєр висловив ряд пропозицій щодо проведення концерту оркестру Угорської національної філармонії, який відбудеться 7 травня в Ужгороді та 8 травня у Львові, а також організації в Україні виставок робіт угорських художників Міхая Мункачі та Віктора Вазарелі.

Баєр висловив глибоке переконання, що саме культура є наймогутнішим засобом на шляху до взаєморозуміння між народами, і запевнив у своєму намірі продовжувати надавати всебічне сприяння майбутньому розвитку і активізації культурних зв'язків між Україною та Угорщиною.

Посол поінформував і про інші проекти в галузі культури, які планує провести посольство Угорщини в Україні, а також висловив надію на продовження активного співробітництва між державами, зокрема шляхом відновлення зв'язків на рівні профільних міністерств і розширення договірно-правової бази.

Зі свого боку Кулиняк запевнив Баєра в зацікавленості відомства у майбутньому ефективному двосторонньому співробітництві в галузі культури.

Ліст (1811-1886) - угорський композитор, піаніст, педагог, диригент, публіцист, один з найбільших представників музичного романтизму.

Як повідомляло агентство, 16 березня Україну відвідав прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Прем'єр-міністр Микола Азаров має намір відвідати Угорщину в 2012 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram