Швидка-ветеран ПДМШ "Ластівка" тимчасово працюватиме в тилу

У суботу Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова передав одну із своїх машин швидкої допомоги в тимчасове користування Обласному клінічному госпіталю для ветеранів війни в Кропивницькому. Машину, яка в ПДМШ отримала ім'я "Ластівка", з передової пригнав водій-санітар Павло Дем'янов, повертаючись після листопадової ротації в бригаді медичної евакуації мобільного шпиталю – "MedStar Медевак ПДМШ".

Фото: Вадим Нікітін

Як повідомив президент і співзасновник ПДМШ Олег Шиба, надати машину швидкої допомоги попросив головний лікар госпіталю Геннадій Сябренко, який двічі брав участь у ротаціях пироговців на сході. "Ми надали її в тимчасове користування. Зараз вона їм більше потрібна, а ми поки без неї можемо обійтися", – пояснив Шиба. "Вона на ходу, хоча, звісно, потребує дрібного ремонту", – додав він.

"Ластівка" – автомобіль-ветеран ПДМШ, одна з перших машин, отриманих шпиталем ще в 2014 році, коли він був лише у процесі становлення. Її подарувала мобільному шпиталю одна з парафій УПЦ КП. "Довгий час ця машина працювала з нами на сході. Коли ПДМШ тимчасово виходив із зони АТО, ми передали її в тимчасове користування одній з окремих механізованих бригад ЗСУ, – розповідає Олег Шиба. – Якось у неї зламався двигун. Я забрав її до себе в Радехів. Вклав у ремонт майже півсотні тисяч гривень власних грошей – поставили мотор і перебрали коробку передач – і знову відправив її на схід".

Передання машини швидкої госпіталю в Кропивницькому відбулося наступного дня після отримання госпіталем посилки з хірургічними інструментами з Америки, яку також передав ПДМШ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram