ГоловнаБлогиБлог Миколи Голомші

Ірраціональні рухи із раціональною метою

Заява «фюрера» так званої «ДНР» Захарченка про створення «держави Малоросія» насправді не є плодом його хворої уяви або нетверезих інсинуацій. Маріонетковий театр, створений кремлівськими режисерами, досить досконало грає за московським сценарієм і особливих «авторських» відступів не допускає.

Фото: EPA/UPG

Те, що видається міжнародному співтовариству ірраціональним з точки зору формальної логіки, у виконанні «артистів московського театру» та їхньої терористичної масовки є логічним елементом великого сценарного дійства путінців.

На тлі посилення санкцій, безкомпромісного єднання європейських та інших країн довкола теми безумовної відповідальності путінського режиму за вчинений 17 липня 2014 року теракт — збиття пасажирського літака компанії «Malaysia Airlines» в небі над Донеччиною, активної протидії тринадцяти країн ЄС "Північному потоку-2" тощо, Кремль шукає можливостей залишитися на міжнародній арені впливовим гравцем. В даному випадку — продовжити переговори щодо майбутнього Донбасу на умовах Путіна. Для цього застосовуються технології комунікаційно-контентних агресій, коли за створенням інформаційного шуму та переведенням публічних дискусій на конкретні персони губиться істина.

Щодо таких ситуацій, які регулярно продукує Московія, знавець путінського режиму, публіцист та письменник Пітер Померанцев ще раніше сказав, що російська пропаганда має на меті «зробити інформаційне поле брудним. За допомогою конспірології, страхів, ірраціональних рухів засмітити його до такої міри, щоб неможливо було навести раціональний аргумент на тему майбутнього Донбасу, приміром, або ролі НАТО у Східній Європі».

Зрештою, нинішня ситуація є підтвердженням саме таких дій Кремля. Уже прозвучали заяви, що переговори у Мінську можуть бути призупинені (завтра має відбутися 61-й раунд робочої групи з питань безпеки). Отже, «м’яч» все таки втрапив на поле Путіна. Міжнародний «стадіон» знову в напрузі.

...Чи не забагато уваги міжнародне співтовариство приділяє такій, це вже очевидно, дутій фігурі як Путін? Мабуть, варто переходити до радикальніших дій щодо нинішнього кремлівського режиму. І це буде найраціональнішою пропозицією, яка вбачається у даній ситуації.

Микола Голомша Микола Голомша , заслужений юрист України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram