Як у Івано-Франківську відкрили вікно в Америку та двері у Європу

В рамках проекту Культурно-освітньої Академії Гете Інституту культурні діячі з усіх куточків України протягом трьох місяців разом працюють над можливими ініціативами з розвитку культури на периферії. Спеціально для lb.ua вони розповідають, як і що роблять, щоб змінити свої міста вже сьогодні.

Людмила Жирик, заступник директора з інформаційних технологій та євроінтеграції Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.І.Франка, місто Івано-Франківськ, розказує як їх бібліотека стала найіноваційнішою і дуже популярною серед мешканців міста.

«Вікно в Америку» - перший проект, який в нас відкрився. Метою цього проекту є отримання сучасної інформації про Сполучені Штати. Що ми отримали як бібліотека? По-перше, ресурси книжкові і електронні. Впродовж 5 років ми маємо чудову англомовну базу даних, в якій доступ є до всіх наукових видань: медичних, технічних тощо. Посольство нам передплатило цю базу. Вона для викладачів англійської мови, де можна скачувати фільми, є різні вже розроблені уроки. Вона називається e-library USA. Дуже корисна. Її почали використовувати науковці і особливо медики. У бібліотеку можна просто записатись і користуватись наявною інформацією.Також ми маємо дуже багато техніки в рамках цього проекту. Комп’ютерний парк постійно оновлюється, в нас є айпеди, електронні книги з заповненим контентом. Чудесний контент з словниками, класикою, сучасними творами.

Знаєте, не дивлячись на те, що зараз є Інтернет і люди мають доступ до великої кількості інформації, є моменти, коли з Інтернету не можливо взяти те, що можна взяти в бібліотеці. Тому люди приходять на місце, шукають, знаходять, ксерять. Після того, як ми наситились англомовною літературою, виявилось, що нам потрібна німецька література. Почали шукати, як залучити німецьку літературу. Так розпочали співпрацю з Гете-Інститутом».

Культурно-освітня академія Культурно-освітня академія , Блог проекту Гете-інституту "Культурно-освітня академія"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram