ГоловнаБлогиБлог Бориса Кушнірука

Щодо провокації, пов'язаної з телеканалом Інтер

Вже давно висловлена абсолютно правильна думка, що держава повинна мати монополію на насильство. Якщо це право також де-факто отримують окремі громадяни чи групи осіб, тоді держава просто починає розвалюватись. Тому такі дії зобов’язані в жорсткій формі припинятись владою. Вчинки тих чи інших осіб біля Інтеру, які могли призвести до загибелі людей, повинні бути розслідувані, а винні покарані.

Фото: Сергей Нужненко

В той же час, не можу не висловитись щодо ситуації навколо телеканалу Інтер. Документально підтверджені докази того, що редакція телеканалу свідомо вела інформаційне мовлення в інтересах держави-агресору та терористичних угруповань ДНР та ЛНР повинні бути негайно розслідувано. Проти керівництва телеканалу та його власників у зв’язку з цим має бути порушена кримінальна справа.

Оприлюднення фактів здійснення інформаційної кампанії в інтересах терористів дає всі підстави вимагати в судовому порядку позбавлення ліцензії цього телеканалу.

Крім того, необхідно на законодавчому рівні заборонити надання ліцензій на теле- та радіомовлення компаніям, які мають серед власників (реальних кінцевих бенефіціарів) представників походженням з держави-агресора або фінансові зобов’язання від юридичних та фізичних осіб компаній, походженням з держави-агресора.

Причому приховування цього факту має передбачати кримінальну відповідальність.

Я думаю, всі розуміють, що це стосується не тільки телеканалу Інтер.

Саме відсутність з боку державних органів негайної, чіткої та жорсткої реакції на факти співпраці тих чи інших осіб з державою-агресором та з терористами провокуватимуть події, які ми спостерігали біля телеканалу Інтер. Зрозуміло, що це неминуче, в першу чергу, дискредитуватиме органи державної влади України.

Борис Кушнірук Борис Кушнірук , Економіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram