ГоловнаСвіт

Адвокатам обвинуваченого у справі МН17 дозволили оглянути уламки літака

Суд не ухвалив рішення про необхідність розслідування альтернативних версій катастрофи лайнера.

Адвокатам обвинуваченого у справі МН17 дозволили оглянути уламки літака
Коллегия судей в разбирательстве относительно трагедии MH17
Фото: Ирина Сомер

Адвокати обвинуваченого у справі MH17 росіянина Олега Пулатова отримали від суду дозвіл оглянути уламки літака. Про це повідомили у пресслужбі суду в Нідерландах за підсумками засідання 3 липня.

Захисту росіянина дозволено взяти зі собою експерта, який буде пояснювати технічні деталі і складе доповідь, яку пізніше вивчать нідерландські фахівці з військової авіації, а також співробітники прокуратури.

Водночас суд відхилив вимоги перекласти всі документи справи на російську мову, прохання про допит низки свідків і розгляд альтернативних версій події, оскільки вони "визнані непереконливими".

Суд також вирішив скерувати у Сполучені Штати ще один запит щодо супутникових знімків, на яких, як вважається, видно запуск ракети. Останній запит на ці зображення був у 2016 році, повторний запит необхідний, оскільки в суді почалася експертиза.

Суд не ухвалив рішення щодо значної кількості запитів захисту Пулатова, зокрема, про необхідність розслідування альтернативних версій катастрофи літака.

"Захист вважає, що пояснення [причин катастрофи], що відрізняються від сценарію з "Буком", не можна виключати. Суд зазначає, що в цьому випадку насамперед повинні бути оскаржені основи сценарію з "Буком", представлені прокуратурою. Обвинувачений ще не зробив жодних заяв з цього приводу", - йдеться в повідомленні суду.

"Якщо обвинувачений заявляє, наприклад, що він був десь зовсім в іншому місці і не має нічого спільного з висунутими проти нього обвинуваченнями, навіщо йому хотіти розслідувати інші сценарії?" - зазначили в суді.

Нагадаємо, росіянин Олег Пулатов - один з чотирьох обвинувачених у причетності до аварії рейсу MH17. Він єдиний фігурант справи, який відправив на слухання своїх адвокатів. Обвинувачуються також ще двоє росіян, Ігор Гіркін, та Сергій Дубинський, і українець Леонід Харченко. До суду ніхто з них не з'явився.

Слухання у справі MH17 продовжаться 31 серпня.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram