ГоловнаСвіт

The Rolling Stones заборонили Трампу використовувати свої пісні під час передвиборчої кампанії

Рок-група пригрозила американському президенту судом.

The Rolling Stones заборонили Трампу використовувати свої пісні під час передвиборчої кампанії
Фото: EPA/UPG

Британська рок-група The Rolling Stones заборонила президенту США Дональда Трампа використовувати композиції групи під час кампанії з переобрання на пост президента.

Відповідну заяву від імені колективу розповсюдила організація захисту авторських прав BMI (Broadcast Music, Inc.), повідомляє журнал Rolling Stone.

"BMI повідомила передвиборну кампанію Трампа від імені Stones, що несанкціоноване використання їхніх [музикантів The Rolling Stones] пісень буде порушенням ліцензійної угоди", – йдеться в заяві.

У разі, якщо Трамп проігнорує заборону групи і продовжить використовувати її композиції, то йому загрожує судовий процес за порушення заборони і відтворення музики, на використання якої не було надано ліцензію.

Як пише BBC, під час виборчої кампанії у 2016 році, яка завершилася для Трампа перемогою на президентських виборах, під час його зустрічі з виборцями відтворювалися різні хіти британської групи, зокрема композиція You Can not Always Get What You Want.

Нагадаємо, вибори президента США пройдуть 3 листопада 2020 року. Основним суперником Трампа на виборах є 77-річний демократ Байден. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram