ГоловнаСвіт

У ВООЗ не впевнені, що створять ефективну вакцину проти COVID-19

Зараз по всьому світу триває понад 100 розробок і випробувань можливих вакцин.

У ВООЗ не впевнені, що створять ефективну вакцину проти COVID-19
Фото: KFOR.com

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус вважає, що немає гарантій, що вчені зможуть розробити ефективну вакцину проти коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє BBC.

Гебреісус розповів, що в комітеті Європарламенту з питань охорони здоров'я відзначають, що навіть якщо вакцина буде розроблена, вона, ймовірно, не буде доступна всім щонайменше протягом року.

"Було б дуже важко говорити напевно, що ми будемо мати вакцину… У нас ніколи не було вакцини проти коронавірусу. Тому ця, коли її винайдуть, сподіваюся, що винайдуть, стане першою", – зазначив Гебреісус.

Зараз по всьому світу триває понад 100 розробок і випробувань можливих вакцин проти коронавірусу.

Нагадаємо, поки що у світі немає жодної затвердженої вакцини від COVID-19.

17 березня в США почалися перші клінічні випробування вакцини проти коронавірусу. Фахівці дослідницького центру Kaiser Permanente в Сіетлі зробили щеплення експериментальною дозою чотирьом добровольцям. Пізніше в США заявили, що вісім вакцин від COVID-19 можуть бути готові "пізньої осені".

17 червня повідомлялося, що Україна почала переговори про попереднє замовлення вакцини виробництва компанії AstraZeneca. В Україні вакцини проти коронавірусу не розробляють. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram