ГоловнаСвіт

ВООЗ оновила рекомендації щодо використання масок під час пандемії

Маски потрібно носити в місцях, де важко забезпечити соціальну дистанцію.

ВООЗ оновила рекомендації щодо використання масок під час пандемії
Фото: EPA/UPG

Всесвітня організація охорони здоров'я оновила свої рекомендації щодо використання масок як запобіжного заходу в умовах пандемії коронавірусу. Про це під час брифінгу у п'ятницю заявив глава організації Тедрос Гебреєсус.

Одним з оновлень ВООЗ стала вимога носити маски для всіх лікарів і співробітників медустанов, незалежно від того, чи взаємодіють вони із зараженими коронавірусом.

"У зонах, де широко поширене передавання [коронавірусу], ми радимо людям 60 років і старшим, а також тим, у кого є захворювання, носити медичні маски в тих місцях, де неможлива фізична дистанція", - сказав Гебреєсус.

Крім цього ВООЗ вважає, що урядам варто заохочувати населення носити маски під час поширення вірусу в місцях, де важко забезпечити соціальну дистанцію. Як приклади Гебреєсус навів громадський транспорт, магазини та інші людні місця.

ВООЗ як і раніше рекомендує залишатися вдома людям, у яких є симптоми коронавірусу. Ті, у кого підтвердилася інфекція COVID-19, повинні бути ізольовані, а тих, хто контактував з ними, необхідно помістити на карантин.

"Якщо хворим або тим, хто контактував з ними, абсолютно необхідно покинути дім, вони повинні носити медичні маски", - сказав Гебреєсус.

Водночас глава організації зазначив, що маски повинні бути частиною загальних заходів із боротьби з коронавірусом.

"Маски самі собою не захистять вас від COVID-19", - застеріг глава ВООЗ. Гебреєсус також зазначив, що у якісних масок має бути три шари різних матеріалів.

У колишніх рекомендаціях ВООЗ йшлося, що медичні маски необхідні тільки хворим, оскільки немає даних про їх ефективність для захисту здорових людей.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський закликав українців носити маски. Згідно з постановою уряду про адаптивний карантин маски, зокрема саморобні, необхідні під час перебування в громадських будівлях і спорудах, а також в громадському транспорті.

До 22 травня носіння масок в Україні було обов'язковим у всіх громадських місцях, тобто також і на вулицях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram