ГоловнаСвіт

ВООЗ відновила випробування гідроксихлорохіну

Зростання смертності серед пацієнтів, що приймали препарат, не підтвердилося.

ВООЗ відновила випробування гідроксихлорохіну
Фото: zeenews.india.com

Всесвітня організація охорони здоров'я відновила випробування препарату від малярії і ревматологічних захворювань гідроксихлорохіну для лікування COVID-19.

Комісія не знайшла підтверджень зростання смертності серед пацієнтів з коронавірусною інфекцією, що приймали препарат, заявив на брифінгу генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейсус.

Він нагадав, що випробування були припинені понад тиждень тому - після публікації дослідження медичним виданням The Lancet. У ВООЗ тоді заявили, що припиняють випробування препарату доти, "поки не будуть отримані дані про безпеку" використання гідроксихлорохіну під час лікування COVID-19.

"На підставі наявних даних про смертність члени комітету з'ясували, що немає причин змінювати протокол лікування. Виконавча група отримала цю рекомендацію і схвалила продовження всіх випробувань, включаючи гідроксихлорохін", - заявив Гебрейсус.

У ВООЗ підкреслюють, що це зовсім не означає, що ліки ефективні. Дієвий спосіб лікування COVID-пацієнтів 19 досі не знайшли.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України раніше включило гідроксихлорохін в протокол лікування COVID-19. Препарат не розрахований на самолікування і може застосовуватися тільки за рішенням лікарів.

На початку травня Індія подарувала Україні 30 тисяч таблеток гідроксихлорохіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram