ГоловнаСвіт

Головний епідеміолог Швеції визнав помилкою відмову від жорсткого карантину

"Якби ми знову зіткнулися з тією самою хворобою, ми зупинилися б на чомусь середньому".

Головний епідеміолог Швеції визнав помилкою відмову від жорсткого карантину
Андерс Тегнелл
Фото: sverigesradio.se

Головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл уперше визнав помилкою запропонований ним підхід до боротьби з коронавірусом, який передбачав відмову від жорсткого карантину.

Про це він заявив в інтерв'ю "SverigesRadio".

Він зазначив, що зі самого початку Швеції вартувало вдатися до масштабних заходів проти поширення вірусу. Зараз, на підставі наявних знань про SARS-CoV-2 і COVID-19, за його словами, було б правильно дотримуватися стратегії інших країн під час пандемії.

Проте він підкреслив, що Швеція однаково "вибрала б щось середнє" між тим, що робила більшість країн Європи, і нинішньою стратегією.

"Якби ми знову зіткнулися з тією самою хворобою, точно знаючи, що ми знаємо про неї сьогодні, я думаю, ми зупинилися б на чомусь середньому між тим, що зробила Швеція, і тим, що зробила решта світу", - сказав Тенгелл.

Як уточнює радіостанція, загалом у Швеції від коронавірусу померли понад 4 тис. осіб, зараз приріст цього показника становить близько 50 осіб на день.

Нагадаємо, жорстких обмежувальних заходів для нерозповсюдження коронавірусу у Швеції не вводили.

Про перший офіційний випадок коронавірусу у Швеції повідомили наприкінці січня. Інфікована жінка напередодні відвідала китайський Ухань, і після прибуття до Швеції у неї з'явилися симптоми захворювання. Вона звернулася в лікарню.

На початку травня Тенгелл заявив, що окремі випадки захворювання на коронавірусну недугу COVID-19 у Швеції могли з'явитися ще в листопаді минулого року. Однак зараз неактуально проводити тестування тих, хто міг заразитися коронавірусом у 2019 році, вважає він, і це може стати зайвим навантаженням на систему охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram