ГоловнаСвіт

ВООЗ назвала нові осередки COVID-19: Росія і Східна Європа

У Західній Європі число нових випадків інфікування скорочується.

ВООЗ назвала нові осередки COVID-19: Росія і Східна Європа
Фото: EPA/UPG

Кількість нових випадків коронавірусу COVID-19, які виявляють за добу, скорочується в Західній Європі, але збільшується в Росії та Східній Європі.

Про це заявила представник ВООЗ Маргарет Харріс під час відеоконференції з штаб-квартири в Женеві, передає "Голос Америки".

"У Європі, в Західній Європі, ми спостерігаємо стійке зниження. Воно не швидке, але є стійке зниження нових випадків, що реєструються за добу. Це означає, що кількість нових випадків усе ще значна, але поступово зменшується, за винятком Росії та Східної Європи, де ми все ще спостерігаємо зростання", - розповіла Харріс.

Вона зазначила, що, за останніми даними, в Росії зафіксовано 414 878 випадків зараження і 4855 смертей.

Харріс також розповіла, що в китайському місті Ухань, який став епіцентром захворювання, перевірили майже 10 мільйонів осіб і виявили лише 300, в основному безсимптомних, випадків COVID-19. Вона також зазначив, що за інформацією місії ВООЗ, яку направляли в Китай для досліджень, припускають, що безсимптомна передача і може грати роль у поширенні захворювання, але, мабуть, вона не є основною "рушійною силою" спалахів COVID-19.

Представник ВООЗ також закликала робити якомога більше тестів, щоб мати більше інформації, як ефективніше боротися із захворюванням.

Нагадаємо, на ранок 3 червня загальна кількість жертв коронавірусу COVID-19 у світі становить 380 318 осіб. 6 382 951 особа захворіла, 2 729 527 одужали. Найбільше хворих - у США, Бразилії та Росії.

У країнах Європи, які пережили пік захворювання в березні-квітні, починають послаблювати карантинні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram