ГоловнаСвіт

Трюдо виступив проти участі Росії в G7

Проти пропозиції Трампа також виступила Великобританія.

Трюдо виступив проти участі Росії в G7

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив проти участі Російської Федерації в черговій зустрічі лідерів "Великої сімки".

Таким чином він прокоментував пропозицію президента США Дональда Трампа про запрошення Росії до участі в G7.

"Росія була виключена з G7 після вторгнення до Криму і вона продовжує нехтувати міжнародними правилами і нормами, тому вона не перебуває в G7 і продовжить перебувати поза цією групою", - цитують прем'єра Канади місцеві ЗМІ.

Також проти пропозиції Трампа, висловленої 31 травня, виступила Великобританія, допустивши можливість запрошення Росії як гостя.

1 червня прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що наразі не відомо, на яких умовах Трамп має намір запросити Росію до участі в саміті.

Росію перестали запрошувати на саміти G8 після анексії Криму. У серпні 2019 року Трамп виступив за повернення Росії до «Великої сімки» та допустив участь Путіна в заході як гостя. 

Після заяви американського лідера палата представників конгресу США прийняла резолюцію проти включення Росії в G7.

Зараз в об'єднання входять США, Німеччина, Великобританія, Італія, Франція, Канада і Японія.

Рік тому Трамп уже заявляв про своє бажання запросити на G7 в 2020 році президента Росії Володимира Путіна. Тоді ці слова також розкритикував Джастін Трюдо і представники Євросоюзу.

Спочатку саміт був запланований на 10 червня, але пізніше стало відомо про плани США перенести захід. В якості можливої дати радник Трампа Роберт О'Браєн називав кінець червня.

Пізніше президент США Дональд Трамп повідомив, що вирішив відкласти проведення саміту «Великої сімки» з червня по щонайменше до вересня і планує запросити на нього ще чотири країни, в тому числі РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram